FINANCIERING

NWO

Koop de panelen met je huidige voorschotbedrag

Tien jaar geleden betaalde u een voorschotbedrag aan energie. Als u vandaag geen zonnepanelen aanschaft zult u over tien jaar nog steeds betalen voor uw energie. Hoogstwaarschijnlijk zult u dan ook nog eens de hoofdprijs ervoor moeten betalen, maar als u vandaag besluit om de panelen te financieren, zult u deze met uw huidige voorschotbedrag al kunnen aflossen.

Het financieren van zonnepanelen kan erg interessant zijn. De overheid heeft namelijk een klimaatakkoord gesloten, waarbij is afgesproken dat in 2030 van alle elektriciteit 70 procent uit hernieuwbare bronnen moet komen (zoals windturbines en zonnepanelen). Hierdoor zijn er momenteel partijen die tegen zeer lage rentes een financiering aanbieden t.b.v. het verduurzamen van uw woning.

Hoe werkt dat?

Stel dat u op dit moment een gemiddelde voorschotbedrag van €200,- betaalt voor gas en stroom en u besluit een PV-installatie t.w.v. €4.840,- te nemen, dan kunnen wij een lening voor u aanvragen van €4.840,-.

Uw termijn bedrag voor deze lening zal dan ongeveer €63,- per maand zijn, inclusief aflossing. Nadat wij uw panelen hebben geïnstalleerd zal uw voorschotbedrag aan uw energieleverancier geen €200,- maar €125,- per maand zijn

Wat betekent dit voor u?

U bent eigenaar van de zonnepanelen, uw woning stijgt in waarde en uw nieuwe voorschotbedrag wordt € 188,- inclusief aflossing lening. Dus u betaald €12 minder terwijl u de zonnepanelen aan het aflossen bent.

Bij een financieringsconstructie word de terugverdientijd iets langer, maar u hoeft zelf ook niks te investeren. Wij hebben nu een terugverdientijd van 7 jaar gehanteerd voor deze rekensom.

Overige regelingen

U betaalt 21% BTW over de zonnepanelen. Deze BTW kan teruggevraagd worden bij de belastingdienst. Echter, dit zal veel werk en tijd kosten voor u. U krijgt de 21% BTW van aanschaf en installatiewaarde terug, waardoor uw terugverdientijd veel korter wordt. Dit wordt volledig door ons geregeld.