WAAROM ZONNEPANELEN

Solar Solar Everywhere

Wij zorgen voor een duurzame toekomst door het gebruik van zonnepanelen. Zon en wind zijn namelijk energiebronnen die altijd op voorraad zijn. De CO2-uitstoot wordt door middel van de zonnepanelen verminderd, waardoor u bijdraagt aan een beter milieu.

Tevens profiteert u ook vanuit de financiële kant. Immers, uw energierekening zal een stuk dalen en u verdient de investering binnen een aantal jaren terug. Ook zal de waarde van uw woning stijgen door het plaatsen van zonnepanelen.

 

Platte daken

Woningen met platte daken zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. De panelen zullen dan naar het Zuiden worden gericht met een hellingshoek van 35 graden. Hierdoor vangen zij het meeste zonlicht op.

Schuine daken

Indien uw woning schuine daken heeft, worden de panelen op het dak geplaatst door middel van een hellingshoek. De optimale hellingshoek is een hoek van 35 graden.
Tevens is de richting waar de panelen terecht komen van belang: een dak dat naar het Zuiden is gericht levert de meeste energie op. Panelen gericht naar het Noorden worden afgeraden. Dit beïnvloedt namelijk de terugverdientijd.

Wat ook invloed heeft op de terugverdientijd van de panelen, zijn obstakels en schaduw. Deze zijn niet goed voor de opbrengst. Om die reden komen onze adviseurs langs om te kijken of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

profiteer tot 25% meer

Levensduur zonnepanelen

Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. Dit kan oplopen tot 40 jaar. Om ervoor te zorgen dat de panelen lang meegaan, moet er gebruik worden gemaakt van panelen met de juiste kwaliteit. Ook is onderhoud erg belangrijk.

Echter, de levensduur van een omvormer is wel minder. De levensduur van een omvormer kan van 15 tot 20 jaar duren. Dus gedurende de levensduur van de zonnepanelen moet de omvormer een keer vervangen worden. 

Onderhoud

Zonnepanelen hebben nauwelijks onderhoud nodig. Het is wel verstandig om de zonnepanelen af en toe schoon te laten maken. Het vuil op de zonnepanelen kan er namelijk voor zorgen dat 2 tot 3 procent van het rendement van de zonnepanelen verloren gaat.

Omvormer

De zonnepanelen worden gekoppeld aan een omvormer. Een omvormer bepaalt het rendement van de zonnepanelen. De omvormer zet de gelijkstroom dat de panelen opwekken om naar wisselstroom. Deze wisselstroom wordt via de meterkast aan het stroomnet geleverd.

Advies

De omvormer kan op de volgende plaatsen het beste gemonteerd worden:

  • Op zolder, onder het dak;
  • In de garage of in de schuur;
  • Buiten (onder een afdak).

De plaats van de omvormer is gebonden aan een aantal restricties. Er dient voldoende ruimte en ventilatie te zijn. Ook is het van belang dat een omvormer zijn warmte kwijt kan. Des te beter de koeling, des te hoger het rendement.